Kolla! Två dar har de byggt. Två dar! Och det sitter nu ett nytt litet hus ovanpå vårt. Otroligt. Det hade lätt tagit mig två månader att göra detta själv. Jag fattar inte hur de kan snickra så mycket så snabbt.

Eller jo det kanske jag gör. För jag är lika snabb på att snickra själv. I PowerPoint.

PowerPoint är ett datorprogram där man gör presentationsbilder. Ibland undrar folk. ”Hur kan du göra så många fina bilder så snabbt?”. Men det berättar jag inte.

Förrän nu. Nu kan jag avslöja hur det går till.

Man sitter uppe på nätterna.

När alla gått och lagt sig hemma. Då sitter man i timmar och pillar på rutor, grafer och sträck så att de ska ligga perfekt. Man filar på texter och klurar på smarta bildtitlar. Det är ett jäkla slit helt enkelt. När någon hemma undrar vad jag gör hela nätterna så säger jag bara ”jobbar”. För de skulle inte förstå.

Det gör nog ingen annan heller. För oftast används bara ett fåtal av alla de där bilderna. ”Du, jag snackade med chefen efter vårt möte och han ville göra en annan grej istället. Kan vi göra om den här presentationen?” Och så vips ligger de perfekta bilderna i papperskorgen. Då är det tungt att jobba med Powerpoint.

Jag undrar hur snickarna skulle reagera om jag sa till dem på måndag att ”Jo vi har tänkt lite under helgen och vi tror att kupan skulle passa bättre på andra sidan huset. Kan inte ni ta och flytta den tack”.

Men jag tror inte det är så man jobbar i snickarbranschen. Nej det är nog mest i min bransch som man jobbar så. För ingen vet hur många timmar jag suttit med det där bilderna.

Och ingen kommer se mig inatt när jag, efter att alla lagt sig, sitter uppe och pillar med nya rutor och linjer så att de ska ligga sådär perfekt på måndag morgon.

För kanske då att de nya bilderna blir accepterade. Kanske då att nån säger ”hur har du hunnit göra så mycket på bara två dar?”.

Kanske då att jag får känna mig lite värdefull igen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s